το εξοχικό μας


Διακοπές εν όψει και ο καθείς ανάλογα με την τσέπη την ηλικία και το γούστο ,φοράει ένα επίθετο και ξεχύνεται με μάτι που γυαλίζει να φάει την Ελληνική(εσχάτως και όχι μόνο)ύπαιθρο.Απ τον συνταξιούχο στον κατασκηνωτή και το φραγκάτο στέλεχος της Μυκόνου, χαρακτηριστικοί τύποι των διακοπών ,περιγράφονται εύστοχα και γλαφυρά με τον δικό της τρόπο, απ ΄την Τσαούσα.
Εγώ θέλω να σταθώ στον τύπο του ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ(είναι άκλιτο,τίτλος που φέρουν οι μισοί Έλληνες μέσα αυτούς κι εγώ, ενώ οι άλλοι μισοί τό ΄χουν κάνει σκοπό της ζωής τους).
Όταν λέμε ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ μπορεί να εννοούμε από ανάκτορο η πολυτελές διαμέρισμα μέχρι γιαπί (εδώ είμαι), κλουβί ή κοτέτσι ή τροχόσπιτο.
Αν είσαι τέτοιος τύπος, ολόκληρο το χρόνο παραμυθιάζειςτους πάντες ότι δεν βλέπεις την ώρα να αράξεις στο "ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ"την καταξίωση του μέσου μαλάκα εν Ελλάδι!Εκεί που η κουβέντα στη παρέα γυροφέρνει στις διακοπές το αμολάς δήθεν αδιάφορα "να κι εμείς στο ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ"..ακολουθεί μικρή παύση αυστηρά οχτώ δεκάτων του δευτερολέπτου και συνεχίζεις"ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ"(υποθετικά λέμε)καινούργια παύση με παταγώδη σιγή αυτή τη φορά,εις μνήμην της συμπάθειας που απολάμβανες μέχρι εκείνη τη στιγμή,οπότε και εκσπερματώνεις (άμα είσαι άντρας,άμα είσαι γυναίκα κάτι ανάλογο ),κραυγάζοντας (νοερά):κουφάλες σας έστειλα!!!ενώ οι ακροατές απαντούν εν χορώ (επίσης νοερά):άϊ πηδήξου φιγουρατζή,έχουν δεν έχουν ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ
Η πικρή αλήθεια όμως(ομιλών εξ ιδίων) έχει ως εξής:
Δυό βδομάδες πρίν την αναχώρηση για το εν λόγω,βγάζεις τον περσινό κατάλογο(απαραίτητο εργαλείο για να βγάλεις άκρη)και αρχίζεις να μαζεύεις τον ασυμάζευτο :
ρούχα ντουλάπες δύο,παπούτσια καλοκαιρινά όλα,εξοπλισμό θαλάσσης,(αντηλιακά,ψάθες πετσέτες,καρεκλάκια,ομπρέλες,αντικουνουπικά(χημικά ,ηλεκτρονικά,κουνουπιέρες)
εργαλεία ότι διατίθεται,τα πάντα δηλαδή,τρόφιμα(ξηρά ,νοπά κονσέρβες καθ ότι εκεί έξω πιάνουν κώλο),ηλεκτρικές ηλεκτρονικές συσκευές και παρελκόμενα ,την προίκα του σκύλου άμα έχεις,και σταματώ πρίν την κοπανίσετε όλοι !
Την πολυπόθητη μέρα αναχώρησης σε βρίσκει το μεσημέρι να προσπαθείς να τα φορτώσεις όλα αυτά και να καταριέσαι την ώρα που πήρες το HYUNDAI και δεν πήρες νταλίκα !
Κι αφού προς το απόγευμα το έχεις τιγκάρει χωρίς να μείνει τίποτα έξω ,ανακαλύπτεις ότι δεν λογάριασες το σκύλο που θα ταξιδέψει τελικά στην αγκαλιά σου!
Αν όλα πάνε καλά λίγο πρίν νυχτώσει φτάνεις κατάκοπος στο λατρεμένο σου και κοιμάσαι όπως είσαι στο αυτοκίνητο με το σκύλο αγκαλιά!
Την επομένη με το πρώτο φως ξεκινάς να κάνεις κατοικήσιμο το ένα χρόνο ακατοίκητο ρημάδι.Δηλαδή:ξαράχνιασμα ,άπλωμα στον Ήλιο τα πάντα ,έπιπλα στρώματα ,τοίχους πατώματα κλπ,συντήρηση στα υδραυλικά(πάντα κάτι καινούργιο θα βγεί)πλύσιμο όλα τα κουζινικά,πάει η πρώτη μέρα.
Μέρα δεύτερη και τρίτη καθαρισμό του έξω χώρου,ξεχορτάριασμα ,καθάρισμακλπ.
Συντήρηση κουφωμάτων, άμα είναι ξύλινα που είναι συνήθως και διάφορα βαψίματα,τρείς τέσσεριςμέρες,πάει η πρώτη βδομάδα.
Τη δεύτερη την περνάς κρεβάτι -τουαλέτα το πολύ απ΄ τό λουμπάγκο.
Την τρίτη βδομάδα θα έρθουν οι φίλοι ,οι συγγενείς από απλή επίσκεψη μέχρι τριήμερη φιλοξενία,πράγμα όχι κακό πάντα ,η παρέα είναι ευλογία στις διακοπές.Μη σου πω πως είναι και ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις από τα δεινά του "φετιχ" σου.Την τέταρτη
(άν έχεις)με λίγη τύχη θα απολαύσεις την ηρεμία που ονειρεύτηκες όλο το χρόνο,τις πρώτες μέρες δηλαδή,τις τελευταίες ξέρεις μάζεμα,εργασίες προφύλαξης του ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ για τον ένα χρόνο που θα μείνει έρημο !
Εννοείται ότι όλον αυτό τον καιρό κάνεις περίπου ότι έκανες τον υπόλοιπο χρόνο στο σπίτι,μαγείρεμα, λάτζα ,πλυντήρια κ.λ.π.
Κι αφού επιστρέψεις πίσω σχεδόν ερείπιο , όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα έχεις να λές το πόσο αξέχαστα πέρασες το καλοκαίρι στο ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ!

22 σχόλια:

Global Greek είπε...

αχαχαχαχα, άψογη περιγραφή/περίγελος του φαινομένου! να'σαι καλά:-)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα να μένω στο ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ, όλο το χρόνο.
Την ώρα που καταφτάνει κανα φιλαράκι- καλή ώρα σαν και σένα, που περιμένω μα δεν έρχεσαι-γίνεται ευλογημένη και αποκτά νόημα η επιλογή.
Αντε γιατί σας πεθυμήσα πριν μου φύγετε.
Καλή εβδομάδα.
Φιλιά πολλά.

tsaousa είπε...

χαχα! Το ανέβασες! Άψογος! Το διαβάζω και επιστρέφω.

tsaousa είπε...

Μα τι κύριος με την αναφορά σας σε μένα. Ευχαριστώ.

Και τώρα στα πρακτικά.
Σε λυπήθηκα πουλί μου, πολύ ταλαιπωρείσαι.
Γιατί δεν αφήνεις στο εξοχικό τζάτζαλα να μην τα μεταφέρεις; Τα περισσότερα από όσα κουβαλάς, πάρτα διπλά, δεν κοστίζουν όλα και άστα εκεί.
Επίσης, μια-δυο εβδομάδες πριν τις διακοπές, πήγαινε ένα Σ/Κ με κάποιον, καθαρίστε τα χόρτα, αερίστε τα κρεβάτια, διώξτε τα ποντίκια. Να δεις πώς θα έχεις 4 εβδομάδες ελέυθερες.

Και μετά θα λες ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ και θα λάμπει το μάτι σου από ευτυχία και θα το βλέπουν οι άλλοι και θα μασάνε ωραιότατα.

Στο όλο θέμα ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ, έχω μια ένσταση. Δεν είναι κουραστικό να πηγαίνει ςκάθε χρόνο στο ίδιο μέρος;
Νομίζω το εξοχικό είναι χρήσιμο για τα Σ/Κ κυρίως, ενίοτε χρειάζεται να αλλάζεις και περιβάλλον.

manetarius είπε...

Το λοιπόν, εμείς στο εξοχικό μας στο Τσιμπουχτού, περνάμε πολύ ωραία. Το χειμώνα πάμε βέβαια στο εξοχικό μας στην Ελβετία γιατί το καλοκαίρι οι σοκολάτες είναι λιωμένες και μια φορά που πήγαμε τρώγαμε τα ρολόγια!
Άνοιξη πάμε στο εξοχικό μας στην Ολλανδία που ανθίζουν οι τουλίπες και καλοκαίρι πάμε λίγο και Πήλιο να φάμε αγριογούρουν (μπας και πετύχουμε ανοιχτή κι αυτή την ταβέρνα στο Ξουρίχτι).. Ωραία τα περνάμε.. αλλά κουραζόμαστε λιγάκι με τα πέρα δωθε... (χο χο χο )

kostaslogh είπε...

Global Greek
καλώς τα τα σουλτανάτα της Αραπιάς!!!!
Πολύ εξωτικό που φαίνεται!!!
Καλωσόρισες πατρίδα!

aKanonisti είπε...

Υπάρχει και άλλο κόλπο...
Στέλνεις την μάνα σου πρώτα.. στο εξοχικό...για διακοπές....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κουράγιοοοοοοοοο!!!!!!!

Global Greek είπε...

Καλώς σε βρήκα! Είναι είναι εξωτικό, κάτι σαν την disneyland της Αραβίας :-))Καλό σου βράδυ

kostaslogh είπε...

Βαγγέλη
Εσύ δικαιούσαι να το παινεύεσαι αφού έκανες πράξη το όνειρό σου!
Δέν ανήκεις στο συνάφι μας των γκρινιάρηδων,ευτυχώς,να υπάρχει και κάποιος που σπάει τη μιζέρια του ολίγον πραγματική ζωή και άν...
Και εγώ σας πεθύμησα ,θα το προσπαθήσω ,είμαστε λίγο.... τίγκα!
Φιλιά ,καλή εβδομάδα

kostaslogh είπε...

Τσαούσα
Κατ αρχήν θα ήμουν κατάπτυστος αν δεν αναφερόμουν στη μάνα της ιδέας του θέματος,αφού ταπεινό συμπλήρωμα της δικής σου ανάρτησης φιλοδοξεί να αποτελέσει η παρούσα!
Κατά τα άλλα η ανάρτηση δεν αποτελεί ακριβή περιγραφή της δικής μου περίπτωσης,αν και περιλαμβάνει πάρα πολλές αλήθειες.Κατ ουσίαν είναι μια προσπάθεια γενικότερης περιγραφής των παθών του συναφιού,με κάποια μυθοπλασία φυσικά!
Φυσικά και προηγείται ένα Σαββατοκύριακο που γίνεται το έλα να δείς(το επόμενο ειναι το φετινό)και μετά ακολουθεί η κυρία κάθοδος.
Όσο για τα ποντίκια και τη λοιπή πανίδα θα υπάρξει ολόκληρη ανάρτηση το Σεπτέμβριο γιατί είναι πολύ μεγάλο το θέμα.
...και φυσικά δεν έγραψα τίποτα για τα καλά που δεν είναι λίγα!
Συμφωνώ ότι αν δεν τό χεις κάθε Σαββατοκύριακο καλύτερα να μήν τό ΄χεις,και είναι βρώμα κάθε χρόνο στο ίδιο αλλά δεν είμαι σε θέση να επιλέξω κάτι άλλο για ένα μήνα!
Δεν είμαι αχάριστος όμως ,ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό ακόμα δεν το βαρέθηκα!

kostaslogh είπε...

Μανιταράκι
ναι βρε άμα τα χεις πολλά δεν προλαβαίνουν να αραχνιάσουν ...
...αλλά πράγματι ,πολλή κούραση βρε παιδί μου το πέρα δώθε,κι εγώ αυτό βαριέμαι γιαυτό κόλλησα στο ένα!!
φιλιά του ολλ οφ γιου

kostaslogh είπε...

Ακανόνιστη
άμα έχεις....εμένα μου τελείωσε...
έχω όμως πεθερά!!!
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!
πως δεν το είχα σκεφτεί!!!!
και το χειμώνα θα έλεγα ,όλον
χαχαχαχαχαχα!!!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Διακοπές επειγόντως γιατί έχω βράσει.
Για τα εξοχικά δεν τρελαίνομαι, έχω μιά προτίμηση στο κοντοσούβλι.

manetarius είπε...

Κοντοσούβλι μου μύρισε και ξαναήρθα!
Το φάγατε όλο;;;; φτου!

kostaslogh είπε...

Κ.Υ.Π
καλώς τον
...μέχρι που το σκοτώνω για ένα κοντοσούβλι ,στη θράκα με παρέα σε καμιά κατασκήνωση,ελεύθερη φυσικά!

kostaslogh είπε...

Μανιταράκι
δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα το μύριζε η πρώτη μύτη του διαδικτύου!!!
Μόνο που θα πρέπει να το ακούσουν και τα πλησιέστερα πόδια ,άμεσα !!!!

kostaslogh είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Artanis είπε...

Αγχώθηκα...Δεν έχω εξοχικό λέμε...
ΔΕΝ ΕΧΩ...
Εδώ βέβαια στα "νότια" καθώς έχουμε χειμώνα, διακοπές κάπου μακριά, με μπανάκια στη θαλασσίτσα, πριν περάσουν ακόμα 5 μήνες, δεν προβλέπονται...
Σε φιλώ, και καλά να περνάς...

kostaslogh είπε...

Δέσποινα
δεν ξέρω τι να ευχηθώ ,και στο δικό σου η ποτέ μην αποχτήσεις;!
Όταν επιστρέψεις κάποτε ελπίζω να βρεθούμε στο δικό μου να δείς το χάλι (η το χάΪ)και αποφασίζεις.
Να περνάς όμορφα,γίνεται και νότια και με κρύο ,ψυχή θέλει τίποτα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό τόσα χρόνια δεν καιγόμουν για εξοχικό! Το καλύτερο εξοχικό είναι των φίλων σου! Οπως και η βάρκα! Προτιμούσα αντι να έχω όλη αυτή την φασαρία καθε Καλοκαίρι να το σκάω από την Αθήνα με διαφορετικο προορισμό! Κι από κόστος μου έχει έρθει το ίδιο με εξοχικό! Τώρα να μου πεις γιατί ψάχνεις τις ανα την Ελλάδα παραλίες με στόχο να εντοπίσεις μια όμορφη γωνίτσα με δυο δωμάτια πάνω στο βράχο? Τρελλα μου και καπέλο μου! Γερνάω μάλλον και θέλω να κατασταλάξω..! Η το είχα όνειρο, αποθυμένο από τις παιδικές μου θλυμισες! Διαλέγεις και πέρνεις!

kostaslogh είπε...

Λιακάδα
προσυπογράφω όλα όσα λές,κι εμένα μου λείπουν τα ταξίδια .το καμπιγκ ,σίγουρα με τα ίδια λεφτά που ζητάει το εξοχικό περνάς σχεδόν οπουδήποτε αλλού ζάχαρη!
..απλά διστάζω να πάρω την απόφαση και κάθε χρόνο το αναβάλω !
Είναι και το συναίσθημα ,είναι ο τόπος μου
..άστα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αν είναι έτσι, τότε να δίνεις τα κλειδιά του εξοχικού στους φίλους, όπου και θα αυτοεξυπηρετούνται κι εσύ πηγαίνεις αραχτός και λάιτ στα ξενοδοχεία.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές