ξαναχτύπησε

update



τον έχω πει άχρηστο ,τον έχω πει ...τρακτέρ,  παρ ΄όλο το μέγεθός του τον έχω γράψει 
στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και πιστέψτε με δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με ανθρώπους και καταστάσεις που βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μου υγεία και την αισθητική μου
( δεν εννοώ στην εμφάνισή του,και η αναφορά μου σ ΄αυτήν έχει πολιτική κυρίως υπόσταση,μακριά από μένα η υποψία έστω, τέτοιας ρατσιστικής διάθεσης ),αν δεν τυχαίνει να βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα εξουσίας των ανθρώπων που άσκησαν η και συνεχίζουν να ασκούν  τις πολιτικές που διαμορφώνουν τις συνθήκες για το μέλλον της κοινωνίας που ζω.Ο λόγος  φυσικά για τον λατρευτό μου Θεόδωρο που είχε δεν είχε κατόρθωσε να με βγάλει  απ τήν επικίνδυνη ραστώνη της υφέρπουσας κατάθλιψης που με κατέλαβε τον τελευταίο καιρό .Απ ΄αυτή την άποψη του χρωστάω χάρη.Δεν γίνεται όμως να αφήσω αναπάντητες τις παγκαλακίες που διάβασα στην συνέντευξή του  στο Βήμα της Κυριακής:

«Η αποτυχία του ΠαΣοΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή. Η αλληλεγγύη είναι λαμπρή συμπεριφορά όταν αφορά κοινωνικές ομάδες, όταν αφορά τους λαούς παγκοσμίως και όταν αφορά ανθρώπους και ιδίως όταν αφορά τα στελέχη του ιδίου κόμματος. Οταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική αιτία για τη μετατροπή του συστήματος σε κλειστό σύστημα, της δημοκρατίας σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από τον λαό και ασκείται εν ονόματι του λαού σε κάποια μορφή τυραννίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός ξεσηκώθηκε εναντίον του κομμουνισμού και τον ανέτρεψε στην Ανατολική Ευρώπη με το σύνθημα “γκλάσνοστ” που θα πει “διαφάνεια”. Πάνω απ΄ όλα έπρεπε να είναι γνωστό και πρέπει να είναι γνωστό τι κάνει η εξουσία».

«Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ΄ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών. Εβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχόταν και μ΄ έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματα της διαφθοράς διαμαρτύρονταν».

Απορία:αν δεν είναι εφαψίας και τη βρίσκει να τον ακουμπούν  τότε ποιός τον εμπόδιζε να βγεί και να καταγγείλει πρόσωπα και πράξεις;γιατί μη μου πείτε ότι ήξερε μόνο τα θύματα και όχι τους θύτες!!σε μια τέτοιου είδους συνεύρεση απείρου πάθους οι συνευρισκόμενοι τα λένε όλα!
Η αλήθεια είναι ότι την εποχή εκείνη οι δημόσιες παρεμβάσεις του είχαν μια χροιά καταγγελίας,
πολύ χλωμή όμως που περιορίσθηκε στα συνήθη ευχολόγια του στυλ "πρέπει να ξυπνήσουμε"
"ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν μας στηρίζει", "να σκάψουμε βαθιά  και να βγάλουμε τα παράσιτα" και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα   που δεν συνοδεύτηκαν ποτέ από μια πολιτική κίνηση ανάλογη του πολιτικού του εκτοπίσματος σαν παλιού στελέχους. 
Φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει απ έξω το αγαπημένο του σήριαλ "ο Θεόδωρος και το καταραμένο ΚΚΕ ":

«Εγώ είμαι ένας από τους λίγους που παίρνουν στα σοβαρά το ΚΚΕ στη χώρα. Και λόγω προϊστορίας αν θέλετε, λόγω νεανικής ασθένειας. Στο τελευταίο κείμενο που εξέδωσαν προ εβδομάδων είναι σαφές ότι απορρίπτουν το Σύνταγμα της χώρας, ότι επιδιώκουν την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και επιδιώκουν αυτό να γίνει χωρίς οι υπόλοιποι να τους πάρουν χαμπάρι».

19 σχόλια:

Andreas είπε...

Δε θα σχολιάσω τα υπόλοιπα, γιατί δεν έχω διαβάσει τη συνέντευξη, αλλά θα πω δυο λόγια για το Σύνταγμα και τη σχέση του ΚΚΕ με τη δημοκρατία.

Είναι γνωστό πως κομμουνισμός και δημοκρατία είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Το ΚΚΕ βρίζει την δημοκρατία, την θεωρεί αντιλαϊκή, λέει πως έχει φτιαχτεί για να υποστηρίζει τους πλούσιους και άλλα τέτοια, και προβάλλει τη δικιά του πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, μια διακυβέρνηση η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε δημοκρατία.

Επειδή το επιχείρημα του ΚΚΕ είναι ηλίθιο και επειδή οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώσει θεωρώντας την δημοκρατία ως μια αξία αναπαλλοτρίωτη, το ΚΚΕ κάνει ένα τρικ, παίζοντας με τα ονόματα. Λέει δηλαδή, αυτή δεν είναι πραγματική δημοκρατία, πραγματική δημοκρατία είναι αυτό που συμφέρει τον λαό και αυτό το υπερασπιζόμαστε εμείς.

Φυσικά, αυτό είναι εντελώς παράλογο αλλά όταν οι περισσότεροι δεν έχουν ασκηθεί στη λογική και στον ορθό λόγο, καταπίνουν τους συναισθηματισμούς του ΚΚΕ ως λογικά επιχειρήματα.

Για να πάρουμε μια ιδέα του πώς εννοεί το ΚΚΕ τη διακυβέρνηση δεν έχουμε παρά να δούμε τι έγινε στην κομμουνιστική Ρωσία, την Κούβα, την Κίνα κυρίως πριν τον Ντεγκ Ξιαοπίνγκ κλπ κλπ.

Αυτά για το ΚΚΕ.

Ας έρθουμε τώρα στην Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία προβλέπει η ίδια αναθεωρήσεις του Συντάγματος, σε άρθρα τα οποία δεν είναι βασικά, με διαδικασία συγκεκριμένη.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος δηλαδή προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα με ορισμένους κανόνες. Εφόσον οι κανόνες τηρούνται, η αναθεώρηση είναι δημοκρατική.

Και φυσικά, η δημοκρατική αναθεώρηση δε σημαίνει μη αποδοχή του Συντάγματος. Αντίθετα, ακριβώς επειδή γίνεται σύμφωνα με το Σύνταγμα σημαίνει και προϋποθέτει αποδοχή αυτού.

Φυσικά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους. Όπως είπα και προηγουμένως, ο ορθός λόγος είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα.

Η Δημοκρατία, το Σύνταγμα, ο Κοινοβουλευτισμός, όλα αυτά αποτελούν υψηλά επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος και οι αρχές στις οποίες στηρίζονται είναι έννοιες λεπτές που δεν μπορεί να τις προσεγγίσει ο καθένας χωρίς εκπαίδευση. Αλλιώς, ο δημαγωγικός λόγος θα εκλαμβάνεται ως ορθός και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

katerina είπε...

Καλησπέρα
Ο κ. Πάγκαλος μία λέξη δεν την έμαθε ποτέ. Την λέξη τσιπα.

Κια για του λόγου το αλήθές...ας αντιγραψω δηλώσεις του Αντιπροέδρου για τον αρχηγό του κομματος του, Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου:

«Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» («Ελευθεροτυπία» 7.8.2001).

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός» («Κ. Ελευθεροτυπία», 16.9.2001).

«Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του» («Βήμα», 3.10.2007).

Αυτές «κι άλλες 215 τέτοιες δηλώσεις» έχει κάνει ο κ. Πάγκαλος με κορυφαία εκείνη, στις 26.8.2006, πάλι στην «Ε», ότι «μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα».

Ούτε οι επικριτές του κ. Παπανδρέου, που του ασκούν ενίοτε σκληρή αλλά όχι υβριστική κριτική, έχουν ταπεινώσει τόσον τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα με τον τρόπο που ένας κοντινός του άνθρωπος, ου μην και σύντροφός του, ο κ. Πάγκαλος κατάφερε. Δίνοντας επιπροσθέτως την εντύπωση ότι ομιλεί μετά λόγου γνώσεως!

Κι όμως, αυτόν τον υβριστή του ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του. Με τι υπόληψη;

Και με τι υπόληψη ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε τη θέση. Επιδεικνύοντες και οι δύο τι ήθος;

Εκτός κι αν δεχθούμε μιθριδατικώ τω τρόπω ότι όλα μπορεί να γίνονται να ξεγίνονται, να λέγονται να ξελέγονται.

Αλλά, αν αυτός ο παχυδερμισμός που όλα τα δικαιολογεί, όλα τα αλέθει, όλα τα χωνεύει, είναι το σήμα κατατεθέν του πολιτικού μας βίου, γιατί μετά απορούμε που πλήθος πολιτών (και πάντως μεγαλύτερο του πλήθους των πελατών) έχει σιχαθεί το ήθος που εκπέμπει αυτό το πολιτικό σύστημα;

Πότε θα συναισθανθούν αυτοί οι τύποι ότι ο αμοραλισμός και ο κυνισμός τους έχει φέρει τον κοινοβουλευτισμό στα όριά του; Εχουν παρακαθήσει στον σβέρκο μας οι ίδιοι άνθρωποι, 30 χρόνια τώρα, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και τώρα θέλουν να ξανακλείσουν «ραντεβού με την Ιστορία» για να τη... σώσουν!

tsaousa είπε...

@Κατερίνα κέρασμα σε όλα τα μπλογκς το έκανες αυτό με τις δηλώσεις του Πάγκαλου, όταν μάλιστα εσύ η ίδια άλλα λες παλιότερα στο μπλογκ σου (πριν λίγα μηνάκια μόλις) κι άλλα τώρα!



@Andrea πέστα χαρά μου, να δω όμως ποιος είναι σε θέση να τα παραδεχτεί.

Artanis είπε...

Απορώ με την επιμονή σου ν ασχολείσαι με αυτόν (και γενικώς, αυτούς)

14-16 νεκρούς δίνουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ ως αποτέλεσμα για την επέμβαση στα καράβια που πήγαιναν στην Γάζα...

aKanonisti είπε...

Γιατί τα βάζεις ωρέ ξανά με τον αγαπημένο μου????
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ολοι κάνουν τις παρθένες... ακόμα και οι σχολιαστές σου....
ο Παγκαλούκος γιατί να πάει πίσω???

Αμα καθίσουμε και δούμε τι έγραφε κάποιος παλιά και τι έκανε... δεν θα μείνει κανένας όρθιος....

Οπότε...χαλαρώνουμε και σφυρίζουμε μελωδικά... ή "επαναστατικά"... μπας και καταφέρουμε να ξεγελάσουμε κυρίως τον εαυτό μας...

γ.κ. είπε...

Χαρίζω φωτο με την κοιλιά του Τέρατος!
:)
http://psoux.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html

kostaslogh είπε...

Andreas
για το ΚΚΕ δεν μου πέφτει λόγος,δεν με αφορά ιδιαίτερα η όποια πολιτική του .
Στο θέμα του Συντάγματος δε ,δεν βλέπω που διαφωνούμε ,αν το ίδιο προβλέπει την ανεπάρκειά του και την αναπροσαρμογή του ακόμα καλύτερα.Η Βουλή που αποφασίζει την αναθεώρηση δέχεται υποθέτω ότι το υπάρχον πρέπει να αλλάξει!
Γιατί θεωρούμε απαράδεκτη θέση του οπουδήποτε που δεν δέχεται το Σύνταγμα στη μορφή που είναι;
Για τη Δημοκρατία καλό θα ήταν να διευκρινίζεις για ποιά Δημοκρατία μιλάς.Η Δημοκρατία είναι πολύ ελαστικό ρούχο ,το φέρνει ο καθένας στα μέτρα του.
Εν πάση περιπτώσει ,αν η Δημοκρατία είναι στις δόξες της ,το Σύνταγμα σε πλήρη ισχύ,ο δημαγωγικός λόγος περιορίζεται στη φρασεολογία του ΚΚΕ και πάμε απ ΄το καλό στο καλύτερο δεν έχω να προσθέσω τίποτα!

Καλώς όρισες

kostaslogh είπε...

Κατερίνα

να είσαι σίγουρη ότι αν ήταν απλώς ένας βουλευτής δεν θα αφιέρωνα ούτε μιά αράδα γι αυτόν.Τυχαίνει όμως να είναι Αντιπρόεδρος και επί σειρά ετών Υπουργός που σημαίνει ότι έχει πολύ περισσότερες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας το παρόν και ακόμα περισσότερο (πολύ φοβάμαι )το μέλλον.
Καλώς ήρθες!

kostaslogh είπε...

Τσαούσα
:()

kostaslogh είπε...

Δέσποινα
...δίκιο έχεις,υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα αυτή τη στιγμή,δυστυχώς!!!

kostaslogh είπε...

Ακανόνιστη
αααααα!!! μη μου κάνεις παράπονα,με το γάντι του φέρομαι ,ακριβώς για σένα,οι συμπάθειές σου είναι πάνω απ τη γκρίνια μου!!!!

.....μήπως σου βρίσκεται καμιά ψιλή λίμα;
....να τροχίσω το κονσερβοκούτι μου,σκέφτομαι να αυτομολήσω στο ΠΑΜΕ!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

kostaslogh είπε...

ΨουΞ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
ΕΛΕΟΣ!!!

katerina είπε...

Τσαουσα ειλικρινά με διασκεδάζεις

Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς, αλλά μήπως να δοκιμάσεις να αυξησεις λίγο τη δόση στο ηρεμιστικό; Δεν κοιτάς και την ημερομηνία στα φάρμακα;

tsaousa είπε...

Κατερίνα εγώ με τα χάπια μπορεί να συνέλθω.
Εσύ όμως δεν σώζεσαι με τίποτα από ό,τι ακούω τριγύρω...

Ανώνυμος είπε...

Tη διάβασα κι εγώ την εν λόγω συνέντευξη. Παλιότερα γελούσα με τις Παγκαλακίες του. Τώρα μάλλον έχει χάσει την έμπνευσή του. Τους έχουν πιάσει κωλοσφύξεις όλους.
Τέλος πάντων, το κατασκεύασμα ετούτο της μεταπολεμικής μας πολιτικής εγώ πλέον δεν το παίρνω καθόλου στα σοβαρά. Πιο πολύ σαν χιουμορίστα τον βλέπω , του συρμού, που όμως που και που πετάει και καμιά καλή ατάκα.
Όπως αυτο που είπε στην Λ. Κανέλλη σε ένα παράθυρο ανήμερα των τελευταίων εκλογων.
Η Κανέλλη του έλεγε πως θα τους περάσουν απο κόσκινο ότι κάνουνε , όλα τα νομοσχέδια κλπ, κλπ και " θα σας βάλουμε στο μικροσκόπιο"
Και ο Τεό δείχνοντας και με τα δυο του χέρια το (πολιτικό) εκτόπισμά του:
"εμένα θα βάλεις στο μικροσκόπιο;"

kostaslogh είπε...

Αλέξανδρε
και η δική μου άποψη είναι ότι έχει περάσει περάσει προ πολλού τα σύνορα της σοβαρότητας!Αυτό όμως είναι δημιουργεί θέμα με την σοβαρότητα των επιλογών του προισταμένου του που τον τοποθετεί στη θέση του αντ ΄αυτού!
Τη συγκεκριμένη σκηνή με την Κανέλη την απόλαυσα εκείνη τη βραδυά ,όντως αυτή οτυ την ιδιότητα του την αναγνωρίζω,μάλλον είναι ότι αξιόλογο του έχει μείνει σαν παρουσία!

Ανώνυμος είπε...

Ιδρωνουν μωρε τα ... παχυδερμα?
Γιατι καταλωνεις φαια ουσια?

kostaslogh είπε...

Χειμωνιάτικη Λιακάδα
το ξέρω πως είναι μάταιο,
βγάζω το άχτι μου όμως,δεν είναι λίγο!

kostaslogh είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.