η χούντα είναι εδώ (μέρος δεύτερο)

Όταν βρήκα τα βίντεο και τα είδα μονορούφι ,ήταν τόσο μεγάλη η δόση που πήρα που παρέλυσα πνευματικά,γιαυτό και δεν έγραψα ούτε λέξη συνοδευτικά.Μερικά εικοσιτετράωρα μετά νομίζω ότι είμαι σε θέση πια να προσπαθήσω να βάλω σε μια σειρά τα όσα θαυμαστά έμαθα.Το χρωστάω σε κάποιους που δεν είχαν το χρόνο να τα δουν.Μία ζουμερή περιγραφή για το θέμα μπορείτε να δείτε κι εδώ.
Η κυρία Ζατέλη ζει ένα δράμα:  το κράτος αφού φόρτωσε στο  αθώο τσιγάρο τα μύρια όσα κακά,της απέδωσε τον τίτλο της απολίτιστης καπνίστριας,και  της  απαγόρευσε εντελώς το κάπνισμα.
Ο κύριος Μικρούτσικος διαπίστωσε  ότι απαγορεύτηκε το εμπόριο καπνού και αναρωτήθηκε αν βάσει την της ίδιας λογικής θα απαγορευτεί και το αλκοόλ και  αν θα κλείσουν τα Mcdonalds.Δήλωσε θύμα σχιζοφρενών που απειλούν να τον σώσουν δια της βίας,και περιέγραψε πώς πήρε την εκδίκησή του διωκόμενος απ τό φασιστικό Γαλλικό κράτος στο πρόσωπο μιας άθλιας εκπροσώπου του παρακράτους των Γάλλων  μη καπνιστών!Το σημαντικότερο που απεκάλυψε είναι ότι αν δεν υπήρχε το τσιγάρο δεν θα είχε γράψει τίποτα απ΄όσα έγραψε!
Ο κύριος Κραουνάκης επέμεινε να πάει να ξεσκιστεί η βάρβαρη Ευρώπη επειδή τα παιδιά εκεί δεν φοράνε φουστανέλες ενώ τα δικά μας φοράνε στην Αράχωβα και τρέχουν να πιάσουν το αρνί.Υποσχέθηκε ότι θα τους τρελάνει όλους και κανένας δεν μπορεί να τον τρελάνει!Είπε και ένα αντάρτικο στο τέλος που ενθουσίασε τους συναγωνιστές του.
Ο κύριος Παπαχρήστος αφού υπέγραψε το επαναστατικό μανιφέστο  διαμαρτυρήθηκε για τις κάμερες παντού, φοβούμενος ότι τον παρακολουθούν μέσα στο σπίτι του όπου ντουμανιάζει τα παιδιά του ,πράγμα που αποτελεί αποκλειστικό του δικαίωμα.
Ο κύριος Ψαριανός είπε να μην πληρώνουμε τα διόδια στα Τέμπη και στο Ζευγολατιό γιατί δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος,ενώ για τα υπόλοιπα δεν είπε κουβέντα,άρα να τα πληρώνουμε.
Πρότεινε να  το κόψουν όσοι καπνίζουν τσιγάρο και να αρχίσουν τις πίπες όπως κι αυτός λέει.Ύστερα λέει (ειρωνικά υποπτεύομαι)να κόψουμε το αλκοόλ (η ίδια κασέτα) τον καφέ το τσάι και την τηλεόραση και να επιτραπούν τα απαγορευμένα(αυτό στα σοβαρά το είπε και με βρίσκει σύμφωνο).Πρότεινε κι αυτός αντίσταση μέχρις εσχάτων!
Ο κύριος Πανούσης,εξαίρετος επιστήμων ανέπτυξε τη νομική οπτική γωνία του θέματος,τονίζοντας την προστασία του συντάγματος στο θέμα της αυτοδιάθεσης και της κουλτούρας ,καταγγέλοντας την αφαίρεση του τσιγάρου απ ΄τον Χ,Μπόγκαρτ στην Καζαμπλάνκα και απ ΄τον Λούκι Λουκ στα κόμικς!Πρότεινε να τα βρουν οι καπνιστές με τους μη καπνιστές σε μιά συναινετική προσέγγιση αφού λέει η συναίνεση είναι αποδεκτή νομικά ακόμα και στα εγκλήματα.
Ο κ Αρμάος κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με τους προηγούμενους τονίζοντας κι αυτός ότι πρόκειται για οργανωμένη εκστρατεία του αυταρχισμού.Ο υγιεινισμός  μυρίζει θάνατο λέει(τσ τσ τσ τσ)
Κάπου εκεί πήρε το λόγο ο Ορέστης Ανδρεαδάκης,(αυτός ο περί τα κινηματογραφικά αν δεν κάνω λάθος)και είπε ότι θα τους χαλάσει τη σούπα(που πά ρε Καραμήτρο):είπε πως δυο απ τα 6 παιδιά που δουλεύαν μαζί του (όλα άκαπνα) έγιναν μπουχός απ ΄το ντουμάνι τους και κάτι πήγε να πει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων...αλλά δεν πρόλαβε,τον πρόλαβε η οχλαγωγία του επαναστατικού δημοκρατικού μετώπου.Ο παμπόνηρος κ.Μικρούτσικος παρατήρησε το παράδοξο του έξη στους έξη άκαπνους συνεργάτες του Ανδρεαδάκη.
Ο κύριος Γληνός ήταν όλα τα λεφτά!!αποκάλυψε ότι κάπνιζε κρυφά στους καμπινέδες τηςΕ.Ένωσης και κατήγγειλε τους γιατρούς ως χασάπηδες τσιγαροκόφτες επειδή λέει δεν του φτιάχνουν τα πνευμόνια για να καπνίζει, οι αλήτες!
Φίλοι καπνιστές ,έχω το προνόμιο να έχω βρεθεί εκεί που βρίσκεστε σαν συστηματικός καπνιστής επί 22 χρόνια αλλά και την ευτυχία να το έχω κόψει εδώ και 7 χρόνια.Επομένως θεωρώ ότι βρίσκομαι ένα βήμα πιο μπροστά από σας χωρίς να ισχυρίζομαι ότι έγινα πιο σοφός.
Είναι αλήθεια ότι θερμότεροι πολέμιοι του τσιγάρου ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ είναι αυτοί που κάποτε κἀπνιζαν και το έκοψαν,οι γενίτσαροι δηλαδή.Αποδέχομαι πλήρως και την ιδιότητα και τον χαρακτηρισμό.Μισώ το τσιγάρο και τη μυρωδιά του καπνού και ακριβολογώ.Αν αναρωτιέστε από που πηγάζει αυτό το μίσος θα σας πώ ότι για μένα τουλάχιστον είναι το μίσος που αισθάνεται το θύμα για τον θύτη του.Και είναι κάτι που φυσικά δεν μπορούν να το νιώσουν όσοι δεν υπήρξαν καπνιστές.Υπήρξα δέσμιος ενός δυνάστη και ευτυχώς είμαι ελεύθερος ,βιώνω την ελευθερία μου και την απολαμβάνω πολύ περισσότερο απ όσο πριν αρχίσω το κάπνισμα.
Αγαπητοί επαναστάτες του κόλου:
Μάθετε  ότι υπάρχουν και αντιπαθητικοί καπνιστές (κύριε Μικρούτσικε )κοιτάξτε στον καθρέφτη σας!Μάθετε ότι για την ώρα μας ξεσκίζουν οι Ευρωπαίοι παρ όλο που καπνίζουμε σαν αράπηδες.Μάθετε ότι την ώρα που αναλώνεστε σε γελοίες συγκεντρώσεις υπερασπιζόμενοι δήθεν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και τη δημοκρατία,εικοσάχρονα παιδιά δίχως φουστανέλες ,αντί να σηκώνουν το λάβαρο της πίπας, έχουν σηκώσει στο πόδι την Ευρώπη ,εκμεταλλευόμενα  την  καλλιεργούμενη υστερία,  στέλνοντας στρακαστρούκες με κούριερ στους συνυπεύθυνους για το κατάντημα της κοινωνίας! Είστε αξιολύπητοι!Τα επιχειρήματά σας καταρρέουν  πανεύκολα στις εισόδους των θεάτρων ,των κινηματογράφων,των παραστάσεων συμφωνικής ,στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις,μαζί σας κύριε Ψαριανέ ,απόλυτο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση,όλων ,κι εγώ που δεν καπνίζω πιά και εμπνέομαι στο το χέσιμο,θα έρθω να χέσω εκεί που εμπνέεστε καπνίζοντας το πούρο σας κύριε Μικρούτσικε.Εκεί είναι το θέμα κύριοι,ούτε στο δικαίωμα ούτε στην απαγόρευση,στην αξιοπρέπεια είναι.Αν αποφασίσατε το πως θέλετε να ζήσετε και να πεθάνετε ,απαιτήστε το δικαίωμά σας σ αυτό,θα με βρείτε δίπλα σας,αρκεί να το κάνετε με αξιοπρέπεια και χωρίς να πάρετε κι άλλους μαζί σας!

37 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ωραίος Κωστή μου, αλλά για διάβασε και αυτό!
Δεν γράφω περισσότερα γιατί βιάζομαι να προλάβω.
Φιλιά.

Ξεκίνησα μια μεγάλη βόλτα στους φίλους που έχω "ξεχάσει".
Η βόλτα αυτή είναι μια πρόσκληση επανασύνδεσης όλων αυτών που θεωρώ κομμάτι της ζωής μου και συν διαμορφωτές του τρόπου να σκέφτομαι και να επεξεργάζομαι την ζωή.
Σε καλώ να μου στείλεις ένα τραγούδι που σε εκφράζει και να το εντάξω στην εκπομπή του Σαββάτου.
Στην μνήμη μιας διαδικτυακής φίλης που σήμερα έμαθα πως εδώ και 7 μήνες έφυγε από κοντά μας.
"H τέχνη της ύπαρξης" τ΄ όνομα της ιστοσελίδας της.
Θα ήταν χαρά και τιμή μου η συμμετοχή σου.
Την αγάπη μου.
Υ.Σ.
Για να προλάβω, το μήνυμα αυτούσιο θα σταλεί σε όλους όσους έχω στην καρδιά μου τα δυόμισι χρόνια που επικοινωνούμε

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

Δεν ξέρω τι σκατά θέση είχε στην ε.ε. ο γληνός, αλλά θυμάμαι θαυμάσια ότι ο μικρούτσικος είχε διατελέσει υπουργός πολιτισμού...ελπίζω να μην ανακαλύψουν τα βίντεο οι γάλλοι γιατί θα γελάνε μέχρι θανάτου

kikop80 είπε...

Ωραίο το τσίρκο!!!
Να περιοδεύσουν ανα την Ελλάδα μπας και βγάλουν και κανα φράγκο τα παιδιά!!!
Τύφλα να 'χει ο Τσε!!!

Να χαιρόμαστε την φερόμενη και αυτοαποκαλούμενη πνευματική μας ελίτττ (με αξαν)!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε μέτρησα πόσες φορές έγραψες τις λέξεις "μίσος" και "μισώ"... Αλλά πραγματικά, το άρθρο σου αποπνέει μπόχα μίσους.
Ευτυχώς που δεν είσαι ο κριτής για να κρίνεις το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Όπως ευτυχώς που δεν δικάζει το θύμα το θύτη αλλά ένας αμερόληπτος δικαστής.
Η μπόχα από το μίσος σου είναι πιο αηδιαστική από οποιαδήποτε μπόχα, τσιγάρων και κοπράνων μαζί.

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

αγαπητή ανώνυμη, δύο πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς διαβάζοντας το καλοπροαίρετο σχόλιό σου

το πρώτο είναι ότι δεν είδες τα βίντεο και πιθανότατα δεν διάβασες το κείμενο, ένα κείμενο που αποπνέει μια κάποια ειρωνία ίσως απέναντι σε κάποιους αλαζόνες, αλλά πουθενά μίσος -το μόνο μίσος που βρίσκω εδώ πέρα είναι της τελευταίας παραγράφου του σχολίου σου

το δεύτερο (τα ψυχαναλυτικά ευρήματα) προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου

kostaslogh είπε...

Βαγγέλη
ωραία η πρωτοβουλία σου ,φυσικά και θα συμμετέχω,το έστειλα ήδη με τις ευχές μου για μια πετυχημένη εκπομπή.

kostaslogh είπε...

Αντώνη
γιαυτό στάθηκα περισσότερο σ΄αυτόν,πέρα απ΄το ότι ήταν υπουργός πολιτισμού μεγάλωσα με τίς δημιουργίες του και είναι δύσπεπτη για μένα αυτή η εκχώρηση της προσωπικότητάς του στο πάθος του.Αλλά και για τους υπόλοιπους δεν αισθάνθηκα μικρότερη απογοήτευση..κρίμα!

Εύστοχο το σχόλιο στο σχόλιο !(like)

kostaslogh είπε...

Kikop
ελπίζω να ήταν κατατοπιστική η περίληψη αγαπητέ συνάδελφε,θα πρότεινα όμως όταν βρείς χρόνο να τα δεις ,κάποια πράγματα δεν περιγράφονται!πιο καλα από θεατρική παράσταση,δεν τα χορταίνω!

kostaslogh είπε...

Ανώνυμη/ε
Υποθέτω ότι είσαι το τσιγάρο,μόνο εσένα είπα ότι μισώ,θανάσιμα,γιατί παρ όλο που σε πέταξα συνεχίζεις να δηλητηριάζεις φίλους και συγγενείς μου.
Είσαι ανεπιθύμητο και ξεκουμπίσου!
Αν βέβαια είσαι καπνιστής/τρια που έχει ταυτιστεί με το τσιγάρο ,καλωσόρισες,έστω κι αν σ έφερε η μπόχα μου,είμαι πρόθυμος να σε βοηθήσω αν το θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να συνεχίσεις να καμώνεσαι ότι αυτό που μισείς είναι το τσιγάρο και μόνο το τσιγάρο. Συνέχισε να παίζεις κρυφτούλι πίσω από το δάκτυλό σου.
Το μόνο που ζητούν αυτοί που βρέθηκαν στον "Ιανό" είναι το δικαίωμα στην επιλογή. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείς μ' αυτά που λένε, δεν έχεις το δικαίωμα να τους το απαγορεύσεις. Η χούντα είναι πραγματικά εδώ μόνο που ο εκφραστής της είσαι ΕΣΥ.
Αν πιστεύεις ότι αυτό που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι χουντικό (ελευθερία στην επιλογή δηλαδή) τότε έχεις μια περίεργη αίσθηση περί ολοκληρωτισμού.
Διάβασε και πάρε το μάθημά σου.
http://takingliberties.squarespace.com/taking-liberties/2010/11/5/how-the-uk-compares-with-europe.html

http://www.fead.org.uk/video327/John-Davies:-%27Bad-science-in-a-good-cause-is-just-bad-science%27.html

Ανώνυμος είπε...

@trelos
Και τα βίντεο είδα και το κείμενο διάβασα.
To "Αγαπητοί επαναστάτες του κόλου" για παράδειγμα, έχει θέση σ' ένα κείμενο που απλά "αποπνέει μια κάποια ειρωνία ίσως"?
Φτηνό στο ξύδι και ακριβό στο λάδι σε βρίσκω κύριε.

Ανώνυμος είπε...

*"φτηνό στο λάδι και ακριβό στο ξύδι" ήθελα να γράψω βεβαίως

ΑΝΤΩΝΗΣ Σ. είπε...

το "επαναστάτες του κόλου" δεν εφράζει ούτε ειρωνία ούτε μίσος σε καμία περίπτωση, μόνο απογοήτευση και θλίψη για ανθρώπους απ' τους οποίους περιμέναμε κάτι διαφορετικό σε επίπεδο κοινωνικών παρεμβάσεων αλλά και ήθους, οι οποίοι με τα λόγια και το στυλάκι τους αυτοαποκαθηλώνονται

πρώτος εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους στη επιλογή και είμαι σίγουρος ότι κι ο εγκαλούμενος φίλος μου κάνει το ίδιο..το να παρεξηγήσεις από βιασύνη και κακή εκτίμηση το πνεύμα του είναι ανθρώπινο..το να επιμένεις με εμπαθείς εκφράσεις (η χούντα είσαι εσύ, πάρε το μάθημά σου) δείχνει ποιος έχει πρόβλημα με την ελευθερία του λόγου

το να κριτικάρουμε έναν πρώην υπουργό πολιτισμού ο οποίος φυσά τον καπνό του άνανδρα κρυμμένος στο πλήθος σε μια γυναίκα μόνη που έκανε το λάθος να απολαμβάνει το ποτό της στη ζέστη του μαγαζιού ή έναν κρατικό υπάλληλο που αντιλαμβάνεται το δικαίωμα στην επιλογή ως δικαίωμα να καπνίζει στο χώρο εργασίας και στις τουαλέτες, σημαίνει αυτομάτως ότι απορρίπτουμε τη λογική βάση του να διεκδικούν οι καπνιστές κάποιους (όχι βεβαίως οποιουσδήποτε) χώρους για ν' ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης;
Όταν οι κύριοι αυτοί υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος που εισπνέει παρά τη θέλησή του το τσιγάρο τους δεν θα 'πρεπε να χαρακτηρίζεται παθητικός καπνιστής αλλά αντιπαθητικός αντικαπνιστής βοηθούν την πρόοδο του κοινωνικού διαλόγου; πρέπει να γελάσουμε με το ευφυές χιούμορ τους; κριτικάροντας το έλλειμμα πολιτισμού τους σημαίνει ότι καταφερόμαστε με μίσος εναντίων απάντων των καπνιστών;

Ανώνυμος είπε...

@trelos
Με λίγα λόγια... Δεν είναι μόνο το "επαναστάτες του κόλου" που έφερα για παράδειγμα. Το κείμενο είναι γεμάτο υποτιμητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς... Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας.
Χλευάζετε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος στα 50 του αναγκάστηκε να κρυφτεί σε μια τουαλέτα για να καπνίσει, αντί να σκεφτείτε, βρε αδερφέ, τόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ένα απομονωμένο καπνιστήριο για να καπνίσει νόμιμα, σαν άνθρωπος χωρίς να ενοχλεί τους μη καπνιστές?
Τι πρεσβεύετε τέλος πάντων? Την κοινωνία της μηδενικής ανοχής?
Αν όχι, η μηδενική ανοχή σας για το κάπνισμα, μόνο με ψυχολογικούς όρους μπορεί να εξηγηθεί. Για αυτό και το μίσος που αποπνέει το κείμενο.
Αν είμαι επιθετικός? Ναι είμαι απέναντι στους ανθρώπους που μου επιτίθενται. Δε θέλω να σας ενοχλώ με τον καπνό μου. Μη με ενοχλείτε κι εσείς όταν θέλω να συναναστραφώ κοινωνικά με άλλους καπνιστές μακριά από σας. Δε σας προσκάλεσε κανείς, και κυρίως δε σας ανάγκασε κανείς να χώσετε τη μύτη σας εκεί που καπνίζω.

kostaslogh είπε...

Ανώνυμε
Το να μην καταλαβαίνεις είναι ανθρώπινο.
Το να με παραφράζεις για να βρείς επιχειρήματα σημαίνει ότι πράγματι μιλάει το τσιγάρο που αμύνεται απεγνωσμένα.
Όποιος μιλάει δημόσια αυτόματα εκτίθεται στην κριτική των θεατών του που έχουν κάθε δικαίωμα να του την ασκούν σε μιά δημοκρατία.Το ότι επικοινωνούμε σημαίνει ότι αυτό το αποδέχομαι και για μένα.Αυτό που εφαρμόζεται στην υπόλοιπη Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς στην εφαρμογή του εδώ με ευθύνη οπουδήποτε άλλου εκτός απ τους μη καπνιστές.Αν μιλάμε για χούντα(και δεν εννοούσα τη χούντα των ομιλούντων αλλά αυτό που παρουσίαζαν ως ολοκληρωτισμό) πόσο δημοκρατικό,πόσο ανθρώπινο είναι να στερείται ο πάσχων από χρόνιο νόσημα,καρδιαγγειακό η αναπνευστικό τη διασκέδαση σε κάποιο κατάστημα;
Επαναλαμβάνω,αν μπορώ να σε βοηθήσω να το κόψεις ευχαρίστως θα το κάνω,ψυχιατρική υποστήριξη για να τα βρεις με τον εαυτό σου δεν έχω την δυνατότητα να σου δώσω!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή λες ότι σε παραφράζω. Βρες μου πρόταση σε όλο σου το κείμενο που να υποδεικνύει ότι αναγνωρίζεις σε κάποιους ανθρώπους να πορεύονται στη ζωή τους με τον τρόπο που έχουν επιλέξει, ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις ότι λένε σαχλαμάρες. Πουθενά, τίποτα!
Φυσικά δε θα συνεχίσω μαζί σου. Ό,τι έγραψες και ό,τι έγραψα είναι εδώ και μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας.

kostaslogh είπε...

Ανώνυμε
ούτε Ελληνικά μπορώ να διδάξω,αλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία,αντιγράφω την τελευταία πρόταση:

"Αν αποφασίσατε το πως θέλετε να ζήσετε και να πεθάνετε ,απαιτήστε το δικαίωμά σας σ αυτό,θα με βρείτε δίπλα σας,αρκεί να το κάνετε με αξιοπρέπεια και χωρίς να πάρετε κι άλλους μαζί σας!"

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου!
Μετά από τόση χολή που έχυσες έγραψες και το "γενναιόδωρο":
"Αν αποφασίσατε το πως θέλετε να ζήσετε και να πεθάνετε ,απαιτήστε το δικαίωμά σας σ αυτό,θα με βρείτε δίπλα σας,αρκεί να το κάνετε με αξιοπρέπεια και χωρίς να πάρετε κι άλλους μαζί σας!".
Τόσο λαλίστατος στην απαξίωση τους και τόσο φειδωλός και "νεφελώδης" στην αναγνώριση του δικαιώματος τους.
Αρκεί να το κάνουμε με αξιοπρέπεια? Εσύ ορίζεις την αξιοπρέπεια? Μεγαλομανία λέγεται αυτό?
Αρκεί να μην πάρουμε κι άλλους μαζί μας?
Δηλαδή προτείνεις να έχουμε τους δικούς μας χώρους για να μπορούμε καπνίζουμε?
Μάλλον όχι απ' ότι φαίνεται γιατί είσαι υπέρ της καθολικής απαγόρευσης.
Φυσικά εννοείς να καπνίζουμε μόνο στα σπίτια μας και έξω στο δρόμο.
ΔΕΝ αναγνωρίζεις λοιπόν το δικαίωμα όπως εμείς το διεκδικούμε αλλά το δικαίωμα όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι.

kostaslogh είπε...

Ανώνυμε
Δεν τό ΄χω σκοπό να ξανααρχίσω το κάπνισμα που απεχθάνομαι , προτιμώ να απολαμβάνω την απαλλαγή μου,απ αυτό.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλά ντουμάνια και μακριά από σένα το κακό.

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται να εθιστείς ξανά στη νικοτίνη... Μόνο που την επόμενη φορά που θα αισθάνεσαι τόση οργή και απέχθεια εναντίων συνανθρώπων σου, τράβα απλά 1-2 τζούρες. Θα σε βοηθήσεις να χαλαρώσεις.
"Pipe smoking contributes
to a somewhat calm and objective judgment in all human affairs".
Albert Einstein

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος είναι τόσο ανόητος ώστε να μπερδεύει την ελευθερία και την αυτοδιάθεση με την εξάρτηση ε τότε πραγματικά είναι άξιος της μοίρας του. Λες και είναι ελεύθερος κάποιος κάθε μέρα να ξανά αποφασίσει αν θα καπνίσει. Εξάρτηση σημαίνει σκλαβιά. Θλιβερά θύματα μιας τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας έχουν τόσο πολύ πιστέψει ότι η φυλακή τους είναι φτιαγμένη από χρυσό που ακόμα κι αν μπορούσαν να φύγουν θα φοβόντουσαν, άλλωστε η μεγαλύτερη εξάρτηση στο τσιγάρο είναι η ψυχολογική.
Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το τσιγάρο το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, με ένα τσιγάρο στο χέρι γίνεσαι από ντίβα του κινηματογράφου μέχρι αρρενωπός μάγκας κι αν φυσήξεις τον καπνό σου στο πρόσωπο της καμία δεν θα μπορέσει να σου αντισταθεί. Θέλω τα παιδιά μου να έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν αν θα καπνίσουν, το δικαίωμα της επιλογής που εγώ δεν είχα. Κανένας στην μάγκικη παρέα μας δεν ήταν άκαπνος και με τι χαρά έμαθα στον μοναδικό άκαπνο φίλο μου να καπνίζει.

kostaslogh είπε...

Ανώνυμε 2 ( 13/11)
Εγώ ήμουν ο άκαπνος της παρέας μέχρι που κἀποιος φίλος(ακόμα αδερφός είναι) αισθάνθηκε ανακούφιση όταν αγόρασα το πρώτο μου πακέτο (γλίτωσε τις τράκες έλεγε αλλά φυσικά ποτέ δεν με έπεισε).Δεν πιστεύω ότι φταίνε πάντα οι φίλοι,ο καθ΄ένας μας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του εφ΄όσον θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Φυσικά και είναι χρέος μας να στηρίζουμε το δικαίωμα στις όποιες επιλογές για όλους ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ,όπως έχουμε χρέος να απαιτούμαι την υπευθυνότητα από όλους!
Κανένας δεν απαίτησε από κανέναν να κόψει το τσιγάρο,αν εξαιρέσουμε τα ηλίθια και ανεύθυνα σπότς του υπουργείου Υγείας που διαφημίζει ακόμα σαν ευκαιρία το μέτρο για να κόψουν όλοι,κι έδωσε αφορμή σε ανεγκέφαλους να διοργανώνουν επαναστατικά συμβούλια απέναντι στην υποτιθέμενη τσιγαροαπαγόρευση.

Καραμπουζουκλήδες είπε...

22 xronia kapnistis kai go\
tokopsa gia 6 xronia
to ksanarxisa pali.\epimenis oti eisai mprosta akomi file kosta?
ASXETO "Ψυχραιμία ( η επιστροφή) έως πότε"
233323134535646474367548 μερες και ακομη επικαιρο.κατι λεει μαλλον αυτο!
οπα τις

kostaslogh είπε...

Καραμπουζουκλήδες
Κι εγώ το είχα κόψει δυό φορές πριν ,τη μία για ένα και την άλλη για τρία χρόνια.
Δεν διεκδικώ κάποια πρωτιά φίλε μου,θεωρώ ότι είμαι εν δυνάμει καπνιστής,εσύ το ξέρεις ήδη αφού έζησες την αποχή τόσα χρόνια.Το μίσος μου για το κάπνισμα είναι κυρίως η άμυνά μου απέναντί του.

Η δύναμη της συνήθειας φίλε μου,ακόμα και το περίμενε συνηθίζεται !

Λιακαδα είπε...

Μηπως την επιβολη της απαγορευσης του τσιγαρου τη λενε Χουντα αυτοι που ψαχνουν δικαιολογιες ,επειδη ή δεν προσπαθησαν αρκετα ή αδυνατουν να επιβληθουν στον ιδιο τους τον εαυτο?
Μακρυα απο μας τα ντουμανια!

kostaslogh είπε...

Λιακάδα
Αυτό ακριβώς υπαινίσεται ο τίτλος,μίζερο εφεύρημα των "κατατρεγμένων "και "διωκόμενων" υπερασπιστών του δικαιώματος του ντουμανιάζειν οπουδήποτε!
Την προπαγάνδα υποστήριξε βέβαια και η εσφαλμένη φρασεολογία γύρω απ ΄το θέμα.,που προβάλει το μέτρο σαν καπνοαπαγόρευση πράγμα που δεν συμβαίνει.

solomantzaros είπε...

Αγαπητέ, θίγεις ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί κι εγω και που... τα΄χω πάρει στο κρανίο!
Ξεκαθαρίζω εξ΄αρχης πως είμαι καπνιστής και αντίθετος στην απαγόρευση (τουλάχιστον στην καθολική)
Οι διάφοροι τύποι των βίντεο (άλλοι σοβαροί, άλλοι ασόβαροι και άλλοι αξιοθρήνητοι ειν΄αλήθεια) χαρακτηρίστηκαν σε κάποιο σχόλιο περιφερόμενο τσίρκο. Πιθανόν να μοιάζουν με τέτοιο με τον τρόπο που διάλεξαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να πεις πως "εδώ ο κόσμος καίγεται, κρίση, μνημόνια κλπ αυτοί ασχολούνται με την απαγόρευση του καπνίσματος;"
Και δεν μπορείς διότι εκτός απο την απαγόρευση του καπνίσματος είναι κι άλλα , μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τ΄αφησουμε απ΄έξω εξ΄αιτίας των σοβαρών οικονομικών (και όχι μόνο) προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε
Και μπορώ και να αντιστρέψω το επιχείρημα "Εδώ ο κόσμος χάνεται και πάνε να μας πεθάνουνε με κάθε τρόπο , το κάπνισμα τους μάρανε;"
Λύσαμε το πρόβλημα των καρκινογόνων φυτομαρμάκων (υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί;).Λύσαμε το πρόβλημα των καρκινογόνων ρύπων, των αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν σε κάθε καυστήρα πολυκατοικίας, του στρες που -όπως λεν - σκοτώνει κλπ, κλπ.
Θα μου πεις πως δεν περιμένουμε να λυθει το ένα για να πάμε στο άλλο. Ωραία. Μόνο που τα πιο σοβαρά ζητήματα ,που ξέρουμε 100% πως βλάπτουν την υγεία μας δεν τ΄αγγίζουμε καν (οι πολιτικοι εννοώ).
Είναι μεγάλη υποκρισία η απαγόρευση του καπνίσματος και γι΄αυτό είμαι εξοργισμένος. Όταν πρωτοεφαρμόστηκε πέρσυ, επιτρεπόταν σε χώρους μικρότερου των 70 τ.μ !!!! Μα εκεί είναι που γίνεται το μεγαλύτερο ντουμάνι ακόμα και με ένα τσιγάρο, κι όχι σε αίθουσες 300 τμ με εξαερισμούς και ψηλά ταβάνια.
Το θέμα είναι πως ενώ εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια ήταν αναμενόμενη αυτή η απαγόρευση κανείς δεν έκανε τίποτα όχι τόσο για να προετοιμάσει τον κόσμο, όσο για να του δημιουργήσει μια αντικαπνιστική συνείδηση όχι σε ιατρική βάση (τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εγώ τον έχω... ας μη το πω καλύτερα)
αλλά σε μια ηθική βάση.
Ότι, κοίταξε να δεις άμα γουστάρεις να ντουμανιάζεις ντουμάνιαζε αλλά να σεβαστείς κι αυτόν που δε γουστάρει.
Δεν έγινε φυσικά τίποτα τέτοιο. Κι ενώ οι Αμερικανοί βρίσκονται τόσα χρονια στο Αφγανιστάν για να φυλάνε τις φυτείες του οπίου, επιβάλουν στον κόσμο την απαγόρευση του καπνίσματος
Εμένα αυτό είναι που με εξοργίζει κι όχι που θα βγω έξω απο το μαγαζί να καπνίσω.
Πήρα φόρα και πρέπει να σταματήσω γιατί μπορώ να γράφω όλο το βράδυ.
Το θέμα πρέπει να το δούμε πιο ψύχραιμα όλοι. Και οι αντικαπνιστές να μη στέκονται στο ότι "επιτέλους θα καθαρίσει ο αέρας απο τους βρωμοκαπνιστές"
Να σκέφτονται πως εδώ πρόκειται για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ενός είδους που πουλιέται ελεύθερα και πως οι απαγορεύσεις δεν κάνουν καλό σε κανένα και πως αν κάποιος - που συμβαίνει αυτό - καπνίζει στον παιδότοπο, αυτός δεν χρειάζεται απαγόρευση αγαπητέ, χρειάζεται παιδεία.

Ανώνυμος είπε...

Aμάν αμάν
Πόσες φορές άφησα το σχόλιο;
Συγνώμη αλλά είχα διάφορα προβλήματα στο να αφήσω το σχόλιο και δεν ξέρω πως , αλλά έγινε χαμός.
Διέγραψε τα ...περιττά

kostaslogh είπε...

Αλέξανδρε
είμαι εν δυνάμει καπνιστής,αφού πιστεύω ότι όποιος έχει υπάρξει συστηματικός καπνιστής για χρόνια ,η συνήθεια αυτή δεν τον αφήνει ποτέ.Βρίσκομαι στο 8ο χρόνο αναστολής ύστερα από 20τόσα χρόνια συστηματικού καπνίσματος.Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι αυτή η παγκόσμια αντικαπνιστική πρεμούρα έχει τόσο αγνά κίνητρα,όπως δεν είχε πρίν ένα χρόνο η αντιγριπική υστερία με τη σφραγίδα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.Συμφωνώ ότι η κραυγαλέα ανοχή των αρμόδιων σωτήρων για όλα τα υπόλοιπα δεινά που υποφέρουμε, μόνο τέτοιου είδους εγγυήσεις δεν δίνει.Ολα τα επιχειρήματα ,καπνιστών και μη έχουν τη βάση τους αν τα δει κάποιος νηφάλια και υπάρχει πεδίο συζήτησης και αναζήτησης κοινά αποδεκτών λύσεων .Εκεί που πιστεύω δεν χωράει συζήτηση ,είναι το δικαίωμα των ευπαθών ομάδων να επισκέπτονται κάποιον χώρο ,και των εργαζόμενων στους ίδιους χώρους,εφ όσον και οι δύο δεν επιθυμούν ,η απαγορεύεται για λόγους υγείας να καπνίζουν παθητικά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου και ειδικά με την τελευταία σου παράγραφο.
Αλλά για να αλαφρύνω λίγο το κλίμα παραθέτω το παρακάτω βιντεάκι
http://www.youtube.com/watch?v=8FUBxtTnpuM&feature=fvsr

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. το βιντεάκι

kostaslogh είπε...

Αλέξανδρε
το σίγουρο είναι ότι άμα βρεθούμε οι δυό μας θα τα βρούμε...ή που θα σε καταφέρω ή που θα με καταφέρεις ...στις ρακές!

...έκτακτο το βιντεάκι!

Ανώνυμος είπε...

'Oχιιιι!
Θα πίνουμε ακριβώς το ίδιο
μέχρι να δουμε ποιόν θα καταφέρει
... η ρακή
(σε εξωτερικό χώρο γιατί εγώ θα καπνίζω που και που)

KitsosMitsos είπε...

Όλα τα σημαντικά μαζεμένα! Έτσι πρέπει...

kostaslogh είπε...

KitsosMitsos

όταν το ασήμαντο γίνεται λάβαρο το σημαντικό πἀει περίπατο...ανενόχλητο!

Λιακάδα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λιακάδα είπε...

Η χουντα ειναι αλλο Kostalogh... και ειναι εδω , ναι , δυστυχως... Eειναι το δντ ΜΕ ΤΟ παΣΟΚ
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.
Το θεμα μας σε τουτο το ποστ ειναι η απαγορευση του καπνισματος. Ειμαι πρωην καπνιστρια και καταλαβαινω τον καυμο τους. Αλλα θεωρω απαραδεκτο να επιβαλλουν την καπνα τους με ολα τα συν επακολουθα στου ακαπνους. Ειναι θεμα σεβασμου πιστευω! Καιρος να μαθουμε ολοι να σεβομαστε το διπλανο μας και τα ορια της ελευθεριας μας.