το άλλο μισό

το αναδημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη, καθώς είναι ανυπόγραφο.
Τα φαινόμενα και οι ειδήσεις  δείχνουν να  το επιβεβαιώνουν!
Σε καμιά περίπτωση  δεν πρέπει να αποτελέσει συγχωροχάρτι 
για τους εγκληματίες,πιστεύω όμως ότι η μισή αλήθεια
είναι χειρότερη απ ΄το ψέμα.

Εργαζόμενος στην Marfin Bank
Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο

πηγή   Indymedia 


η υποδοχή Βγενόπουλου


 Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έσπευσε να καταδικάσει και εκφράσει τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα ενώ τα άκρα δεν παρέλειψαν να επιβεβαιώσουν την ανεπάρκειά τους, αναλώνοντας την επιχειρηματολογία τους σε ανόητες αντιπαραθέσεις πολιτικής καφενείου!
Ο Πρωθυπουργός ,ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των πράξεων που κατέβασαν αυτό το πλήθος στους δρόμους και δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ,με τον συνταξιούχο, τον άνεργο,τον έμπορο......χωρίς φυσικά να πει με ποιόν τρόπο.
Το επιχείρημα ότι μας έσωσε απ ΄τα χειρότερα δεν μεταφράζεται σε ευρώ στις τσέπες τους!
Θα προτιμούσαν όλοι αυτοί να δουν μια πιό έμπρακτη συμπάθεια,όπως ανώτατο πλαφόν 3.000
ευρώ στους μισθούς και στις συντάξεις,παραίτηση της βουλευτικής τους αποζημίωσης και αντικατάστασης με τον κατώτατο μισθό συν τριετίες,σύνταξη βουλευτών στα 65,ελάχιστη πέραν του ενός χρόνου και για όσο είναι στην ανεργία οικονομική βοήθεια 500 ευρώ για τους ανέργους και άλλα τέτοια πιασάδικα,....για το μέλλον τους όχι για τα αυτιά τους!  Γιατί ο μονότονος και στείρος πολιτικός λόγος που μόνο αδιέξοδα υπόσχεται είναι σίγουρο ότι θα τους κατεβάσει πάλι στο δρόμο,πολλές φορές,και ίσως τότε το πικρό ανέκδοτο της συμπάθειας να είναι πιό χρήσιμο
σ΄αυτόν!

4 σχόλια:

trelos είπε...

κώστα, έχω ανατριχιάσει

δεν νομίζω ότι μιλάμε για το άλλο μισό, αλλά για το κρυμμένο 90 % του παγόβουνου

προσωπικά, αν αληθεύει το κείμενο, θεωρώ ότι ο "κύριος"-κότα-λαμόγιο-αλήτης-δολοφόνος-και-λίγα-του-είπαν του βίντεο και οι όμοιοί του είναι οι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι του εγκλήματος

manetarius είπε...

Ναι, το διάβασα και αλλού! Δεν ξέρω αν ισχύει... αλλά καθόλου παράξενο!
Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο!

Περαστικά μας!

kostaslogh είπε...

Αντώνη
μάλλον αληθεύουν όσα λέει ,τα κανάλια κουβέντα,είναι κάτι που ενισχύει την αξιοπιστία του!
Όπως και να έχει δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής ,αυτό και μόνο είναι αρκετό!

kostaslogh είπε...

Μανιταράκι
περαστικά μας;μακάρι σύντομα, που δεν το βλέπω, αλλά κι απ την άλλη έχουμε πιάσει πάτο,που θα πάει ,θα γυρίσει!!
Φιλάκια !!!